Veel gestelde vragen (FAQ)

Op welke termijn kan de aankoopkeuring uitgevoerd worden?

Binnen 24 uur op locatie in Nederland. Duitsland en België in overleg.

Waar kan ik de aankoopkeuring laten uitvoeren?

Wij gaan met u mee op pad en voeren de aankoopkeuring op de locatie uit waar de auto staat. Ook in Duitsland en België gaan wij met u mee. Onze prijzen zijn inclusief 50 km (straal vanaf Oosterhout NB) in de prijs inbegrepen. Daarna rekenen we 35 cent per kilometer. Uiteraard kunnen we ook met u meerijden. Dat is goed voor uw portemonee en het milieu.

Hoe maak ik een afspraak voor de aankoopkeuring?

U kunt telefonisch of online een afspraak plannen. U ontvangt tijdens onze openingstijden binnen 1 uur een bevestiging. Daarbuiten doen wij onze best om u zo snel mogelijk van een bevestiging te voorzien.

Moet ik de afspraak in plannen met de verkopende partij?

Nee, dat doen wij voor u. Het is wel handig als u aangeeft dat u gebruik wil maken van een aankoopkeuring. Dan weet de verkoper ook waarom wij bellen.

Kan ik ook in het weekend gebruik maken van jullie diensten?

Ja, ook in het weekend zijn wij u graag van dienst.

Kan ik als verkoper ook een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Ja. Ook als u uw auto wilt verkopen kunt u bij ons terecht. Als u uw auto wenst te verkopen kan u dit een betere onderhandelingspositie geven. U kunt een rapport overhandigen aan de kopende partij. Dat komt altijd goed over en geeft vertrouwen. Dit kan ervoor zorgen dat de auto eerder verkocht raakt of juist tegen een betere prijs.

Wat is het verschil tussen een aankoopkeuring en een APK keuring?

De APK keuring is een wettelijk verplichte keuring die gericht is op milieu en veiligheid. Deze geeft minder inzicht in de technische staat van de auto. Ook wordt er niet gekeken naar zaken als de waarde van het voertuig, schades en de kilometerstand.

Kan ik alle merken en type auto’s een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Alle merken komen in aanmerking voor een aankoopkeuring. Er zijn uiteraard bepaalde merken zoals Lamborgini en Ferrari die we voor een aankoopkeuring graag overlaten aan de merkspecialisten. Bel hiervoor als u doorverwezen wenst te worden.

Hoe zit het met importauto’s zonder Nederlands kenteken?

Ook voor dit type auto’s kunt u bij ons terecht. Hiervoor rekenen we geen extra kosten.

Doen jullie ook de onderhandeling voor mij?

Ja, dat kunnen wij zeker doen. Bel ons om uw situatie door te nemen.

Hoe wordt het schadeverleden gecontroleerd?

Er worden diverse databases geraadpleegd om dit te achterhalen. Maar lang niet alle schades worden geregistreerd. Daarnaast doen we tijdens de keuring diverse schade checks en voeren we een lakdikte check uit. Hierdoor komen we er al snel achter of een auto schades heeft gehad.

Hoe wordt de kilometerhistorie gecontroleerd?

Wij voeren een uitgebreide kentekencheck uit. Hierdoor komen te weten of auto volgens NAP een kloppende kilometerstand heeft. Dit wordt door de RDW beheerd. Maar ook dit geeft tegenwoordig niet de volledige garantie. Ook staat in onze kentekencheck geregistreerd waar de auto wanneer te koop heeft gestaan met welke kilometerstanden in het verleden. Tot slot beoordelen wij zelf tijdens de keuring ook de kilometerstand in verhouding tot andere keuringspunten en bellen we in ons eigen netwerk voor extra informatie.

Moet ik zelf bij de keuring aanwezig zijn?

U hoeft niet bij de keuring aanwezig te zijn. Uiteraard bent u van harte welkom. Ook kunt u dan eventueel aanvullende vragen stellen.

Wie voert de aankoopkeuring uit?

PRO Aankoopkeuringen werkt niet met tussenpersonen en huurt geen derden in om de keuring uit te voeren. Wij keuren de auto zelf omdat we zeker willen zijn over de kwaliteit die we leveren en wij grote waarde hechten aan ons aankoopadvies.

Wanneer krijg ik mijn adviesrapport?

Na de keuring ontvangt u digitaal het adviesrapport. Als we vroeg op pad zijn geweest, kan het op dezelfde dag. Anders ontvangt u het de volgende dag per mail.

Hoe zit het met inruil?

Ook als u uw auto wilt inruilen kunnen wij u helpen. Bel ons voor gratis advies over uw situatie.